Yksiön sisustus uusiksi

  • 29 Sep, 2021

Yksiön sisustus

Yksiö on monen suomalaisen valinta ensikodiksi tai pidempiaikaiseksikin kodiksi. Syynä on erityisesti sen edullinen hinta, mutta pieni ja tiivis koti tekee siitä myös kotoisan ja turvallisen oloisen. Monesti yksiön sisustus aiheuttaa kuitenkin hämmennystä, sillä pieneen kotiin ei mahdukaan niin paljon tavaraa kuin ensin saattaa tulla ajatelleeksi. Olet ehkä ajatuksissasi kasannut yksiöösi turhan paljon huonekaluja ja tavaraa, jotka tekevät asunnostasi turhan ahtaan. Tässä artikkelissa annamme sinulle vinkkejä siihen, miten suunnittelet yksiöstäsi tilavamman tuntuisen.

Yksiön sisustus tilaihmeeksi

Kun pientä asuntoa aletaan sisustamaan, tulee ottaa huomioon monta asiaa. On äärimmäisen tärkeää, että asuntoon ei tuoda liian paljon raskaita huonekaluja. Siksi on viisainta hankkia sellaisia huonekaluja, jotka ovat ulkomuodoltaan kevyitä.

Huonekalujen olisi hyvä sisältää mahdollisimman paljon säilytystilaa, jotta et tarvitse turhan montaa lipastoa. Esimerkiksi sohva, joka sisältää tilaa vuodevaatteiden säilytykselle on täydellinen ratkaisu pieneen asuntoon. On myös hyvä idea varastoida vähän käytettävät tavarat vaikka häkkivarastoon, jos talosta sellainen löytyy.

Materiaalien ja kuosien valinta

Jos olet sisustanut yksiösi turhan raskailla materiaaleilla ja kuoseilla, voi olla hyvä idea tuoda kotiin muutosta. Tummat värit saavat tilan näyttämään pienemmältä, mikä ei välttämättä ole eduksi muuten kauniille kodille.

Yksiöön kannattaa tuoda mahdollisuuksien mukaan kevyitä materiaaleja. Esimerkiksi vaaleansävyiset huonekalut yhdessä kevyiden verhojen kanssa tuovat kotiin tilantuntua. Moni sisustuskauppa netissä myy ihanan kevyitä tekstiilejä, jotka tekevät kodin ilmeestä raikkaan. Ilmettä voi piristää muutamalla väripilkulla, kuten värikkäillä tyynynpäällisillä, torkkupeitolla ja pöytäliinalla.