Riippuvalaisin keittiön pöydän päälle

  • By Asta
  • 26 Jan, 2022

Riippuvalaisimet voi asetella kauniisti ruokapöydän yläpuolelle.

Valaisimilla on helppo tuoda huoneeseen tunnelmaa ja tyyliä, mutta tärkeää on pitää mielessä myös niiden käyttötarkoitus. Esimerkiksi keittiössä ruuanlaittovaiheessa valaistuksen pitää olla erityisen hyvä, mutta ruokaillessa riittää vähäisempi kirkkaus. Laittamalla riippuvalaisin keittiön pöydän päälle, voi tehdä ruokailutilasta tunnelmallisen. Pöydän yläpuolelle sijoitetun valaisimen ei kuitenkaan pidä häikäistä ruokailijoita. Hyvä valaisimen korkeus on noin 60 senttimetriä pöydän yläpuolella. Valaistuksessa voi käyttää myös liukusäätimiä, jolla voi muuttaa portaattomasti valaistuksen tehoa.

Miten valita sopiva riippuvalaisin keittiön pöydän päälle?

Kun on valitsemassa sopivaa valaisinta keittiön ruokapöydän yläpuolella, on tärkeää huomioida huoneen koko. Suureen huoneeseen sopii isompi ja näyttävämpi riippuvalaisin, kun taas pienessä huoneessa hieman sirompi valaisin näyttää tyylikkäälle. Huomiota kannattaa kiinnittää myös ruokapöytään. Pitkän pöydän yläpuolelle voi asetella useammankin riippuvalaisimien, kun taas pienen pyöreän pöydän päälle sopii yksi huolella valittu valaisin.

Toki on tärkeää valita sellainen riippuvalaisin joka ilmentää parhaalla tavalla omaa persoonallisuutta ja sopii kodin muuhun sisustukseen. Rohkea sisustaja valitsee useamman erilaisen riippuvalaisimen, jotka ovat kuitenkin samanhenkisiä, mutta tuovat kivaa persoonallisuutta keittiöön tai ruokailutilaan. Valaisimet voi myös asetella hieman eri korkeuksille, jos haluaa tuoda valaistukseen trendikkyyttä.

Erilaisten materiaalien käyttö valaisimissa

Myös materiaalivalintoihin kannattaa kiinnittää huomiota sopivaa valaisinta etsiessä. Nykyisin erilaisia materiaaleja käytetään sisustuksessa hyvin luovasti, myös riippuvalaisimissa. Muun muassa puun ja metallin sävyjen yhdistäminen on erittäin suosittua. Paljon käytetään myös lasia, erilaisia höyheniä, kangasta ja akryylia. Ajan henkeen sopii myös erilaisten kierrätysmateriaaleista valmistettujen valaisimien suosiminen.