Millaiseen sisustukseen sopii rustiikkinen kattokruunu?

  • 08 Aug, 2022

Rustiikkinen kattokruunu sopii katseenvangitsijaksi

Nykyaikainen sisustus voi olla hyvin monenlaista. Siinä voi korostua jokin tietty sisustustyyli tai aikakausi, tai sitten se voi yhdistellä useitakin erilaisia tyylejä persoonalliseksi kokonaisuudeksi. Rustiikkinen kattokruunu on hyvä esimerkki käytännöllisestä sisustuselementistä, joka voi tuoda kodin ilmeeseen juuri sitä kaivattua persoonallisuutta ja täydennystä. Kattokruunu sopii monenlaisiin sisustustyyleihin ja voi toimia jopa täysin muusta sisustuksesta irrallisena, persoonallisena yksityiskohtanakin.

Rustiikkinen kattokruunu rennon modernissa sisustuksessa

Mikäli pidät modernista ja yksinkertaisesta otteessa sisustamisessa, kannattaa kiinnittää huomiota käytännönläheisiin yksityiskohtiin sen sijaan, että täyttäisit kotisi tarpeettomilla koriste-esineillä. Tällöin hyvä valinta on nimenomaan kiinnittää huomiota valaisimiin ja muihin kodin välttämättömiin sisustuselementteihin, joiden valinnalla vaikutat merkittävästi sisustuksen kokonaisilmeeseen. Rustiikkisia yksityiskohtia muuten modernin pelkistettyyn tyyliin lisäämällä voit jopa korostaa muuten kauniin pelkistettyä sisustusta.

Kattovalaisin voi hyvin toimia katseenvangitsijana sisustuksessa. Rustiikkisuus sopii myös hyvin hieman runsaammasta, maalaisromanttisesta sisustuksesta pitäville. Runsauden kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei esimerkiksi liian moni pröystäilevä kattokruunu samassa tilassa tuo jopa liian täyttä kokonaisilmettä. Vaikka runsas lopputulos olisikin tavoitteena, kannattaa silti panostaa perusasioihin ja käytännöllisiin huonekaluihin ja sisustuselementteihin, ja vasta sitten tuoda joitain täydentäviä koriste-esineitä sisustuksen mausteiksi.

Rustiikkista tunnelmavaloa

Rustiikkisuuteen liitetään usein melko pehmeä valo, joten rustiikkisia valaisimia valitessa kannattaa myös kiinnittää huomiota valaisimen polttimoiden valintaan, jotta ne tuovat valaisimen esille positiivisella tavalla. Esimerkiksi yhden runsaamman kattokruunun kaveriksi voikin valita sinne tänne jonkin rustiikkisen tunnelmavalaisimen vaikkapa pöytävalaisimena tai seinävalaisimena. Näin kokonaistunnelma säilyy lämpimänä ja kodikkaana, ja myös upeat valaisimet ovat edukseen sisustuksen yksityiskohtina.