Ladattavat valaisimet kotona

  • 26 Feb, 2024
Ladattavat valaisimet sopivat myös olohuoneeseen.

Yhä useampi meistä on kiinnostunut valaisimista, jotka voi ladata ja ottaa mukaan toiseen huoneeseen tai terassille. Valaisinta ei enää osteta ja sijoiteta yhteen paikkaan, vaan se on monikäyttöinen ja siitä saa iloa sekä valoa useammassa huoneessa. Millaisia tällaiset ladattavat valaisimet ovat?

Helppokäyttöiset ladattavat valaisimet

Hyvin usein joutuu ongelmiin sen takia, että valaisimen johto ei riitä sinne, mihin valaisimen haluaisi. Niissä tilanteissa on viritettävä jatkojohtoja tai muita ratkaisuja, jotta valoa saa haluamaansa paikkaan. Tällöin helppokäyttöiset ladattavat valaisimet tuovat mahdollisuuden saada valaistus sinne, missä kulloinkin tarvitsee.

Yksi valaisin voi valaista useammassa paikassa ja tarvittaessa sen voi viedä myös joko parvekkeelle tai terassille. Voit siis istua illalla rauhassa parvekkeelle ja nauttia miellyttävästä valosta sekä siitä, mitä pelejä Trickz on tuonut tarjolle.

Valaisimen siirtäminen paikasta toiseen tarkoittaa myös sitä, että joudut miettimään valaisinta hankkiessasi sen tyyliä ja kokoa hiukan tarkemmin. Hyvällä suunnittelulla saat hankittua kuitenkin ratkaisun, joka sopii kodissa useampaan paikkaan.

Miten ladattavat valaisimet saavat virtansa?

Useimmat niistä ovat niin sanottuja USB -ladattavia, joten laitat valaisimen sopivaan paikkaan, mistä johto ylettyy pistokkeeseen ja saat sen ladattua samaan tapaan kuin älypuhelimen. Kun akku on täynnä, voit käyttää sitä ihan normaalisti.

Valaisimesta riippuu, kuinka pitkään sen akku on käytettävissä. Toisissa se kestää täydellä teholla vain neljä tuntia, mutta jotkut ladattavat valaisimet akkuineen kestävät myös tätä pidempään esimerkiksi 22 tuntia.

Varsinkin retkeilijöille ladattavat vaihtoehdot ovat olleet jo pitkään tuttuja. Niistä on nyt sovellettu tuotteita myös kotikäyttöön ja ne tuovat valon myös tiloihin, joissa ei välttämättä ole muuta mahdollisuutta saada valaistusta.

Pitääkö tyylistä tinkiä?

Tyyli on asia, josta ladattavat valaisimet kotona tunnetaan. Siitä ei siis tarvitse tinkiä, sillä vaihtoehtoja on jo varsin paljon. Esimerkiksi vuoden 2024 suositut valaisimet, jossa varjostin mukailee sienen muotoa, ovat saatavilla myös ladattavina versioina. Lisäksi suosittuja ovat myös valaisimet, joiden varjostin on luonnonkuitua kuten esimerkiksi raakapellavaa.

Värisävyjä valaisimien jalassa tai varjostimessa on trendivärien mukaan. Ne tavoittelevat myös pehmeitä linjoja, joka on vuoden 2024 suuntaus. Vaihtoehtoja on tälle hetkellä niin paljon tarjolla, että enemmän on ongelma se, minkä niistä itselleen valitsee. 

Ladattavat valaisimet tuskin kovin äkkiä jäävät pois markkinoilta, sillä ne ovat todella kätevä vaihtoehto vaikkapa syksyn puutarhajuhlien valaisuun. Kukaan vieraista ei kompuroi johtojen joukossa ja ne ovat myös turvallinen vaihtoehto kynttilöille.

Johdottomat ladattavat valaisimet 

Ladattavat valaisimet ovat hyviä vaihtoehtoja myös siksi, että hyvin monissa vaihtoehdoissa on mahdollisuus säätää valon tehoa. Silloin se sopii tunnelmavaloksi tai toisaalta myös kohdevaloksi. Sillä saa aikaan myös tyylikkään tai näyttävän sisustuselementin, jos harkitsee tarkasti sen muotoa sekä väriä sisustukseen sopivaksi. 

Se sopii myös hyvin makuuhuoneeseen tai olohuoneeseen pöytävalaisimena. Makuuhuoneessa voi olla katossa spotti, jota voi käyttää yleisvalaisuun, mutta johdoton valaisin on tyylikäs ja kätevä ratkaisu luomaan tunnelman silloin, kun sitä tarvitsee. Joten tutustu, mitä sisustuskauppa netissä tarjoaa sinulle ratkaisuksi.

Valaisin on aina sisustuselementti, jolla pystyy vaikuttamaan hyvin siihen, miltä tila näyttää ja säädettävien ratkaisujen avulla se on entistä helpompaa. Joskus himmeä ja hämyinen valaisin saa aikaan miellyttävän valon silmälle ja toisinaan sama valaisin voi tuoda valon, joka auttaa lukijaa näkemään tekstin paremmin.