Lämmittävä peitto

  • 06 Jan, 2022

Lämmittävä peitto sopii jokaiselle vilukissalle.

Onkohan liian mukavuudenhaluista hankkia itselleen tai jollekin ystävälle lämmittävä peitto? Se tuo lämpöä talven pakkasille, mutta se on myös mainio kaveri syysviileillä, kun on ihanaa kietoutua johonkin lämpimään kirjan tai hyvän elokuvan ääreen. Yleensä lämpöpeitoissa on useampi tehoporras sekä automaattinen virrankatkaisu. Monet niistä ovat myös konepestäviä, kunhan niistä irrottaa elektroniset osuudet. Lämmittävästä peitosta saa myös mainion lahjaidean sellaiselle, joka yleensä on viluinen.

Lämmittävä peitto myös autoon

Lämpöpeitto on helppo lämmittää ja ne lämpenevät nopeasti. Ei tarvitse laittaa kuin töpseli seinään ja sen jälkeen säätää peittoon sopiva lämpötila säätimestä. Yleensä jo varsin alhainen lämpö tuo riittävästi lämmintä, koska peiton päällinen on fleeceä tai jotakin muuta hyvin lämmintä kangasta. Sen lisäksi, että kotiin saa tällaisen peiton, sellaisen voi hankkia myös autoon, jossa on 12V järjestelmä. Se auttaa pysymään matkalla lämpimänä ja huovan lämmitysteho on 55W.

Nämä lämmittävät peitot ovat hyvin monikäyttöisiä ja hyvin helppohoitoisia. Peittoja löytyy myös monen kokoisia, joten parhaimmillaan ne ovat niin isoja, että alle mahtuu jopa kaksi henkeä lämmittelemään samaan aikaan. Joskus sen sijaan on tarpeen viileä kuitupeitto. Ne sopivatkin erityisen hyvin niille, jotka nukkuvat mieluummin hiukan viileämmässä. Näissä peitoissa on yleensä mikrokuitutäyte ja niissä on hyvä ilmankierto. Peitto muotoutuu hyvin ympärille ja tarjoaa mukavuutta.

Lämpöpeitto vai viileä kuitupeitto?

Molemmissa peitoissa on omat hyvät puolensa. Kesän kuumilla keleillä voi viileämmästä versiosta olla paljon iloa, kun nukkuminen on huomattavasti helpompaa. Kuitupeitot ovat myös hyvä vierasvara, koska ne sopivat täydellisesti satunnaiseen käyttöön. Talven pakkasilla lämpöpeitto on erinomainen kaveri ja varmasti tietää nukkuvansa paremmin, kun ei tarvitse palella kylmän viiman viheltäessä nurkista sisään.