Hieno kattovalaisin olohuoneeseen

  • 22 Mar, 2022
Hieno kattovalaisin sopii hyvin olohuoneeseen.

Jos etsinnässä on hieno kattovalaisin, kannattaa ulkonäön lisäksi kiinnittää huomiota myös muutamaan muuhun seikkaan, sillä kokonaisuus ratkaisee valinnan. Tyylikkäin lopputulos löytyy, kun on otettu huomioon sekä tyyliseikat että tekniset asiat. Jos toisessa on puutteita, ei toisestakaan ole juurikaan iloa. Kattovalaisimen valinta kannattaa aloittaa pohtimalla huolellisesti valaisimen käyttötarkoitusta. Onko toiveena kirkas, kaikkialle tehokkaasti ulottuva valo vai kenties jotakin pehmeämpää tunnelmanluojaa?

Hieno kattovalaisin sulautuu ympäristöönsä

Valaisimia on markkinoilla paljon, joten tyylejä, kokoja sekä värejä löytyy paljon erilaisia. Mikäli tyylisi on minimalistinen, kannattaa valaisinkin valita sen mukaan. Jos taas olet boheemi rönsyilijä, voi valaisimestakin löytyä ripaus väriä ja yllättävyyttä. Mieti tarkkaan myös valaisimen sijoittelua. Testaa se ennen valaisimen kiinnitystä. Väärälle paikalle kiinnitetyt valaisimet voivat esimerkiksi luoda varjoja epätoivottuihin paikkoihin.

Usein ajatellaan, että kattovalaisin on yksi, massiivinen lamppu. Valaisinratkaisuja miettiessä kannattaa kuitenkin olla ennakkoluuloton. Yhden sijaan voi käyttää useita rinnakkain asennettuja, pienempiä valaisimia. Voi myös miettiä, mitä muita valaisimia olohuoneessa jo on ja usein löytyykin pöytävalaisin sekä kenties jalkalamppu. Eri tyyppejä yhdistelemällä saa aikaan tunnelmallisia kokonaisuuksia, jotka kutsuvat viihtymään.

Ikuisuuskysymys ripustuskorkeudesta

Lopuksi vielä sananen ikuisuuskysymyksestä eli valaisimien ripustuskorkeudesta. Usein valaisimet roikkuvat liian alhaalla tai liian ylhäällä. Tähän ilmiöön törmää helposti esimerkiksi somessa, jossa kuvat on otettu tyylin esittelyä varten eikä testattu oikeassa elämässä. Omaan kotiin sopiva korkeus selviää parhaiten kokeilemalla. Liian korkealla oleva valaisin saattaa häiritä häikäisyllään. Liian matalalle ripustettuna valaisin taas näyttää kömpelöltä ja on usein jopa edessä.